Nieuws

Adapteo staat aan de top van de wereldwijde duurzaamheidsranking

  • 1 minuten leestijd
<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Adapteo staat aan de top van de wereldwijde duurzaamheidsranking</span>

Adapteo

Adapteo Group heeft een indrukwekkende mijlpaal bereikt door een 5-sterren beoordeling te halen in het GRESB Infrastructure Asset 2024 Assessment. Hiermee staan we aan de top van de 720 beoordeelde bedrijven. 

Wat is GRESB

Global Real Estate Sustainability Benchmark, kortweg GRESB, is een wereldwijd erkende organisatie die vastgoed- en infrastructuurbedrijven beoordeelt op de milieuprestaties, sociale verantwoordelijkheid en goed bestuur (ESG). Deze beoordeling, die duizenden infrastructuurprojecten over de hele wereld evalueert, geeft inzicht in hoe bedrijven bijdragen aan duurzaamheid en maatschappelijke impact. De score wordt gezien als een betrouwbare graadmeter voor onder andere investeerders, overheden en andere belanghebbenden. 

Adapteo Group aan kop in 2024

Met 5 sterren en een score van 96 uit 100 plaatsen we ons ruim boven het GRESB-gemiddelde van 86 punten. Hierdoor staan we aan de top van de in totaal 720 beoordeelde bedrijven in 81 verschillende landen.

Duurzaamheidsleiderschap

Het afgelopen jaar hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt. Dit onderstreept onze toewijding aan het bevorderen van duurzaamheid en het versterken van onze rol als leider in de industrie. Dit succes is een directe uitkomst van onze voortdurende inspanningen om duurzaamheid en operationele efficiëntie te bevorderen. Evenals van ons impactgerichte "Space as a Service" (SPaaS) model, waarin flexibele ruimtes bijdragen aan positieve maatschappelijke veranderingen.

Deze erkenning is een resultaat van onze voortdurende inzet voor verbetering. Als snelgroeiend en ambitieus bedrijf bieden we oplossingen die echt waarde toevoegen aan de gemeenschappen en organisaties. We zien dit echter als slechts het begin van onze reis, met nog veel ruimte om verder te ontwikkelen en te groeien. Vandaag vieren we deze mijlpaal. Morgen gaan we verder met ons werk.”

- Dr. Lina K. Wiles, Chief Sustainability Officer bij Adapteo

Belangrijke verbeteringen
  • Klimaatactie: Sinds de nieuwe Science-Based Targets (SBTs) afgelopen december werden gelanceerd, hebben we onze inspanningen om onze uitstoot, energie-efficiëntie en transitieplannen te monitoren verdubbeld. Onderdeel hiervan is het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.
  • Mensen en cultuur: Met de invoering van ons vernieuwde Diversiteit, Gelijkheid en Inclusief (DEI)- beleid en lancering van onze nieuwe "People Promise", werken we bij Adapteo voortdurend aan een bedrijfscultuur met een sterkere focus op inclusie en welzijn. 
Vooruitblik

De toppositie in het GRESB assessment bevestigt dat we voortrekker zijn in duurzame, modulaire ruimte-oplossingen. Het benadrukt onze visie om flexibele ruimtes te creëren die voldoen aan de behoeften van vandaag en morgen en bijdragen aan een verantwoordelijke, veerkrachtige toekomst.

Adapteo houdt niet alleen de duurzaamheidstrends bij; we zijn toegewijd om hierin te leiden.